Hlavní obsah

Vraždu novomanželky na líbánkách si objednal její muž, tvrdí vykonavatel činu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapské město

Vraždu 28leté Anni Dewaniové si objednal její britský novomanžel, tvrdí 31letý jihoafrický taxikář, který se k vraždě přiznal a byl za ni odsouzen na 18 let. Její 31letý novomanžel Shrien, který se po tragédii vrátil z JAR do Bristolu, ale obvinění odmítá.

Foto: Profimedia.cz

Anni a Shrien Deawani

Článek

Anni Deawaniová, která pocházela ze Švédska, byla zavražděna minulý měsíc. V JAR trávili oba novomanželé líbánky.

Dewaniová byla i s manželem unesena 13. listopadu, když jeli v taxíku v Kapském městě. Shriena údajně únosci propustili, což vzbudilo podezření policie. Následující den bylo objeveno její tělo v opuštěném voze. Její náramkové hodinky, náhrdelník z bílého zlata a diamantů i její kabelka a mobilní telefon byly ukradeny.

Vražda za 35 000?

Taxikář Zola Tongo uvedl, že vražda byla objednaná výměnou za omezení maximální výše trestu na 18 let. Dewani mu prý nabídl 15 000 randů, (více než 35 tisíc korun), když ho zbaví novomanželky, se kterou žil pouhé dva týdny.

Dewani, který je zpět v Bristolu, to odmítá. Jeho rodina v prohlášení uvedla: „Shrien je zcela nevinný. Tato obvinění jsou naprosto absurdní a mimořádné výhodná pro Jižní Afriku a velmi zraňující pro mladého muže truchlícího nad ztrátou ženy, kterou miloval, kterou si vybral jako životní partnerku.“

Rodina dále uvádí: „Jihoafrická policie ještě ani nemluvila s Dewanim o těchto obviněních. Místo toho dva týdny strávila vyjednáváním přiznání od taxikáře, zatímco ostatní obvinění si stěžovali na mučení a na vynucování přiznání."

Spolu s Tongem se na únosu a vraždě měli podílet i dva komplicové, 23letý Xolile Mnguni a 25letý Mziwamadoda Qwabe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám