Hlavní obsah

Na afghánského ministra útočili dva sebevražední atentátníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Dva sebevražední atentátníci se v pátek pokusili zabít afghánského ministra pro návrat uprchlíků Abdula Karíma Barahovího. U Barohovího rezidence ve městě Zarandž je odhalili strážci. Jednoho zlikvidovali, druhý se odpálil a zabil tři osoby.

Článek

Útočníci byli podle guvernéra provincie vyzbrojeni střelnými zbraněmi, granáty a výbušninami. U rezidence ministra je odhalili strážci, kteří okamžitě jednoho z nich zabili. Druhý se dal na útěk a po krátké přestřelce se vyhodil do povětří. Exploze zabila tři civilisty a zranila deset dalších lidí. Ministr vyvázl bez sebemenšího zranění.

Násilí páchané afghánskými radiály, hlavně příslušníky Tálibánu, které svrhla na konci 2001 vojenská koalice vedená Američany, v posledních letech stále sílí.

Provincie Nimrúz, jejímž hlavním městem je Zarandž se nachází na jihozápadě země u hranic s Pákistánem a Íránem. Protože má pouštní charakter, je řídce obydlená. Často bývá místem útoků povstalců, stejně jako dějištěm násilí kriminálních gangů. Než se stal Barahoví ministrem, byl guvernérem Nimrúzu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám