Hlavní obsah

Tálibán přepadl v Pákistánu vojenský tábor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISLÁMÁBÁD
Aktualizováno

Několik set bojovníků radikálního hnutí Tálibán zaútočilo v úterý v Pákistánu při hranicích s Afghánistánem na vojenský tábor ovládaný pákistánskou armádou. Útočníci zabili nejméně sedm vládních vojáků, podle agentury DPA až 30. Informovala o tom ve středu pákistánská televize.

Článek

Při útoku asi čtyř set fundamentalistů, který trval asi pět hodin, také padlo až 50 bojovníků Tálibánu. "Rebelové se zmocnili základny a nyní vyhodnocujeme situaci," řekl vojenský mluvčí.

Radikálové z Tálibánu jsou aktivní nejen v Afghánistánu, ale také v Pákistánu na severozápadě země při afghánských hranicích. Islámábádská vláda se je snaží vytlačit, ale nedaří se jí to. Kmenová území v severním i jižním Vazíristánu a v Severozápadní hraniční provicii nemá pod kontrolou. Ovládají je místní náčelníci. Armáda není dobře vyzbrojena a v oblasti většina obyvatel sympatizuje s Tálibánem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám