Hlavní obsah

Čtyři Japonci se společně zabili, udusili se v autě

Novinky, aš, Novinky, ČTK, USA Today

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Čtyři udušené mladé Japonce nalezla v úterý v automobilu v hornaté oblasti u města Jugawara místní policie. Předpokládá, že spáchali sebevraždu. Auto bylo utěsněné lepící páskou a uvnitř byla malá kamna na uhlí.

Článek

Policie našla auto s mrtvými Japonci ve věku mezi 25 a 30 lety na silnici v řídce osídlené lesnaté části provincii Kanagawa, uvedl policista Akio Tada. Právě okna utěsněná lepící páskou a kamna v autě vedou podle něj k podezření, že šlo a další v řadě hromadných sebevražd.

Ve voze byly nalezeny také osobní věci a mobilní telefony, které by mohly pomoci identifikovat mladíky.

Japonsko patří k zemím s nejvyšší počtem sebevražd na světě. Podle vládních statistik zveřejněných minulý měsíc v Japonsku, které má 128 miliónů obyvatel, už devět let po sobě ročně spáchá sebevraždu na 30 000 lidí, loni jich bylo 32 155.

V posledních letech přibylo případů, kdy se společně zabijí lidé, kteří se nikdy předtím neviděli a na sebevraždě se domluvili prostřednictvím internetu.

Vláda se porto pokouší finančně podporovat programy, které mají pomoci lidem s depresemi, aby snížila hrozivá čísla.

Reklama

Související témata:

Související články

Šest Japonců spáchalo hromadnou sebevraždu

Japonská policie nalezla v neděli na dvou místech šest mrtvých mladých lidí. Podle všeho ukončili svůj život dobrovolně, když se na činu zřejmě předem dohodli....

V Japonsku se šíří hromadné sebevraždy

Těla dalších čtyř lidí v zaparkovaném automobilu objevila v pondělí japonská policie na západě země. Nebylo to pro ni žádné překvapení, hromadné sebevraždy...

Výběr článků

Načítám