Hlavní obsah

Indické dívce Lakšmí odoperovali čtyři nadbytečné končetiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BENGALÚR

Indičtí lékaři ve středu oznámili, že operace indické dívky Lakšmí, která měla všechny končetiny zdvojené, byla úspěšná. Operace v Bengalúru trvala 27 hodin. Kromě čtyř nadbytečných končetin museli dívce odoperovat i druhou páteř a nadbytečnou ledvinu.

Článek

Druhé ruce a nohy stejně jako páteř byly zárodky nedovyvinutého siamského dvojčete, který bylo nutné odoperovat, aby Lakšmí Tatmaová mohla přežít dětství. Druhé dvojče se přestalo v matčině děloze vyvíjet a jeho končetiny, ledviny, nervová vlákna a další tělesné části a orgány absorboval přeživší plod.

Část věřících hinduistů ale operaci odmítala, protože dívku považovali za reinkarnaci bohyně Lakšmí která má více rukou.

Doktor Šaran Patil z týmu operatérů uvedl, že stav Lakšmí je stabilizovaný, je ale stále napojena na umělou ventilaci a bude během dvou tří dnů neustále monitorována. Lékař dále uvedl, že je "optimistický ohledně přežití dítěte". Podle něj jí operace umožní přežít období dospívání.

Reklama

Související témata:

Související články

V Indii operují dívku s osmi končetinami

Lékaři z nemocnice Sparsh v indickém Bengalúr zahájili v úterý první ze série plánovaných operací dvouleté dívky, která se narodila s dvěma páry dolních...

Výběr článků

Načítám