Hlavní obsah

V Indii operují dívku s osmi končetinami

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BANGALORE

Lékaři z nemocnice Sparsh v indickém Bengalúr zahájili v úterý první ze série plánovaných operací dvouleté dívky, která se narodila s dvěma páry dolních i horních končetin, a dalšími zdvojenými částmi těla. Dívka se nemůže normálně pohybovat.

Článek

Lakšmi, kterou pojmenovali po čtyřruké hinduistické bohyni, je spojená s "parazitickým dvojčetem". To se přestalo v matčině děloze vyvíjet a jeho končetiny, ledviny, nervová vlákna a další tělesné části a orgány absorboval přeživší plod.

Někteří lidé dívku v domovském severoindickém státě Bihár považují za bohyni, jiní na ní chtěli vydělat. Rodiče ji museli nějaký čas dokonce ukrývat poté, co se ji pokusila získat jedna cirkusová společnost.

Rodina dívky si nemůže operaci dovolit, financuje ji nadační fond. Na zákroku se podílí třicetičlenný lékařský tým, který věří, že se operace vydaří. Čelí řadě komplikací - dívka má mimo jiné sloučené dvě páteře nebo břišní dutiny a nemůže se postavit a chodit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám