Hlavní obsah

Na Australian Open prý někdo zneužil pětiletého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MELBOURNE

Během tenisového turnaje Australian Open došlo údajně k sexuálnímu zneužití pětiletého chlapce na toaletě za centrálním dvorcem Roda Lavera. K incidentu přitom údajně došlo již v pondělí a organizátoři teď čelí obvinění, že se snažili celou záležitost ututlat poté, co hned začátek Australian Open poznamenaly násilnosti chorvatských a srbských fanoušků.

Článek

"Nezveřejnili jsme tuto informaci, protože jsme byli (policií) požádáni, abychom to nedělali. Děláme všechno, co se dá udělat," prohlásil však na páteční tiskové konferenci výkonný ředitel národního tenisového svazu Steve Wood.

Odpovídal též na řadu otázek týkajících se zajištění bezpečnosti. Policie v pondělí vykázala z areálu 150 fanoušků, kteří se poprali mezi kurty. Na grandslamovém turnaji se něco podobného stalo poprvé a policie připustila, že na boj z rozvášněnými fanoušky nebyla dostatečně připravena a celá situace ji zaskočila.

"Tohle je rodinný turnaj a chceme se postarat o své fanoušky, kteří sem přijdou. Incidenty, jako jsou tyto, přinášejí nějaké výzvy, ale pracujeme na nich," řekl ředitel turnaje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám