Hlavní obsah

Čínské trhy se zvířecím masem už zase fungují jako před epidemií

Novinky, jem

Zatímco více než třetina světové populace je kvůli neustále zesilující pandemii nového koronaviru v karanténě, život v Číně se pomalu vrací do normálu. A to se vším všudy, tedy i s pouličním prodejem živé zvěře a masa všeho druhu včetně toho z netopýrů, upozornili reportéři deníku The Daily Mail. Právě konzumace netopýrů je přitom považována za možnou cestu přenosu viru SARS-CoV-2 na člověka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vyděšení psi a kočky v přeplněných klecích prodávaní na maso a netopýři či škorpioni nabízení k použití v tradiční medicíně. To vše v otřesných hygienických podmínkách. Tak podle britského deníku The Daily Mail opět vypadají trhy v Číně.

Kamenná podlaha jedné z tržnic v pětimilionovém městě Kuej-lin na severozápadě Číny, kam se vydal reportér britského listu, byla zmáčená krví, splašky a zvířecími ostatky. „Každý tady věří, že už se není čeho bát. Že už je to problém jen v cizině,“ napsal zpravodaj.

Virus se oklepal, obává se Čína

Koronavirus

Podobné výjevy nafotil jiný reportér Daily Mailu v dalším čínském městě Tung-kuan. Podařilo se mu navíc zachytit i obchodníka, jenž zakázaný prodej netopýrů dokonce nabízel na ceduli.

„Trhy fungují úplně stejně jako před koronavirem, s tím rozdílem, že jsou tam členové ochranky, kteří brání v pořizování snímků,“ napsal k tomu.

První nakažení nemocí Covid-19, kterou způsobuje virus SARS-CoV-2, přitom byli jasně spojeni se zvířecím trhem v čínském městě Wu-chan a úřady následně obchodování s divokou zvěří zakázaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám