Hlavní obsah

Britská armáda je v pohotovosti. Možná ji vyšlou do ulic a supermarketů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská vláda je připravena vyslat do ulic armádu, která by měla v době zhoršující se krize kvůli postupující epidemii nového koronaviru v zemi udržet pořádek. Informace přichází poté, co vyšlo najevo, že se počet obětí nemoci Covid-19 během posledních 24 hodin zdvojnásobil.

Foto: Profimedia.cz

Britětí vojáci

Článek

Zdroje britského listu The Daily Mail uvádějí, že se armádní složky připravují na plnění rolí pořádkových jednotek. To znamená mimo jiné to, že by vojáci dostali na starost hlídkování v supermarketech, které Britové v posledních hodinách vzali útokem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Prázdné regály v BritániiVideo: Reuters

V pohotovosti jsou také jednotky biologické, protichemické a radiační ochrany Jejího Veličenstva. Ty by měly v případě rozkazu začít dezinfikovat a dekontaminovat nemocnice, úřady a budovy dalších klíčových institucí.

Kromě toho jsou vojáci připraveni v případě potřeby vybrané budovy využít jako nemocnice nebo márnice. Nouzové plány rovněž počítají s armádní kontrolou čerpacích stanic.

Babiš: Vláda asi vyhlásí karanténu pro celé Česko

Koronavirus

Situace na britských ostrovech se dramatizuje každou hodinou. Během soboty vzrostl ve Spojeném království počet laboratorně potvrzených případů z 820 na 1140. Celosvětově už se novým koronavirem nakazilo na 155 tisíc lidí a podlehlo mu jich 5 800. V Česku bylo prozatím potvrzeno 231 případů nákazy.

Reklama

Výběr článků

Načítám