Hlavní obsah

Zpěvák z Kelly Family nechal na koncertě zpívat čtyřletého syna, úřad ho pokutoval za dětskou práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Irský countryový zpěvák Angelo Kelly dostal od německého soudu pokutu za to, že nechal v roce 2019 během večerního koncertu na pódiu vystupovat svého tehdy čtyřletého syna. Podle soudu v bavorském Hassfurtu tím bývalý člen slavného rodinné kapely The Kelly Family porušil nařízení na ochranu dětí, které mimo jiné zapovídá dětskou práci.

Foto: Profimedia.cz

Angelo Kelly ze slavné rodinné skupiny Kelly Family

Článek

Podle správního soudu má Kelly zaplatit 3000 eur (77 tisíc korun), jeho právník už ale oznámil, že podá odvolání.

Malý William, nejmladší z Kellyho pěti dětí, vystupoval během letního koncertu pod širým nebem na zámku Eyrichshof. „Během vystoupení stál nezletilý William na scéně nejméně 30 minut, během nichž hrál, zpíval a uvedl vlastní píseň... To lze na základě zákona na ochranu před zaměstnáváním dětí považovat za dětskou práci,” uvedl soud.

RECENZE: The Kelly Family odvedli dobrou muzikantskou práci

Kultura

Devětatřicetiletý zpěvák trvá na tom, že zákon neporušil. „Jako pro otce je pro mě dobro mých dětí to nejdůležitější... Williama jsem nikdy k vystupování na našich koncertech nenutil. Pokud to dělal, tak proto, že sám chtěl,” napsal Kelly. Jeho právník Julian Ackermann se domnívá, že hodnocení soudu není v souladu s fakty.

Považovat krátké vystoupení po boku matky, otce a sourozenců za dětskou práci je podle něj chybné.

The Kelly Family připomenou v Praze své slavné album

Kultura

Německý zákon na ochranu dětí zakazuje zaměstnávání nezletilých do 15 let. Pro hudební vystoupení platí výjimky, s předchozím souhlasem úřadů mohou děti od tří do šesti let vystupovat dvě hodiny denně, ale jen v době od 8:00 do 17:00. William Kelly se na pódiu objevil večer po 20:00.

Kelly zažil dobu své největší slávy jako teenager během koncertování s tehdy populární hudební rodinnou skupinou, pro kterou složil například hit I Can't Help Myself (Nemohu si pomoci). Nyní vystupuje sólově a v Německu, odkud pochází jeho manželka, je velmi populární.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám