Hlavní obsah

Znásilňování, mučení i vyřezané tetování. Bohdanivka vydává svědectví o dalších zvěrstvech

– Bohdanivka
Novinky, Max Rokotansky

Boje na Ukrajině pokračují, ačkoli se z Kyjeva a okolí přesunuly směrem na východní frontu. Po odsunu ruské armády od hlavního města se však začaly objevovat znepokojivé záběry o masakrech na předměstí Kyjeva. K Buči a Boroďance přibyla také Bohdanivka, kde natáčel korespondent Novinek Max Rokotansky.

Bohdanivka je po útocích Rusů zcela zničenaVideo: Max Rokotansky, Novinky

 
Článek

(Od našeho zvláštního zpravodaje)

Poté, co Kyjev a jeho okolí získali pod kontrolu ukrajinští vojáci, vycházejí najevo další příběhy. Bohdanivka je po útocích ruské armády zcela zničena. Buča a Boroďanka jsou jen začátek hrozných objevů pro Ukrajinu a svět.

Historik: Zvěrstva v Buči předčila minulé války

Domácí

Bohdanivka byla okupována 35 dnů. Podle místních obyvatel bylo Rusy popraveno více než 50 lidí a mnozí se ztratili. Při ústupu Rusové zničili školu, ve které dočasně zřídili kasárnu, a také školku, která sloužila jako muniční sklad.

Celkem ruská armáda zničila zhruba polovinu civilní infrastruktury.

V Bohdanivce dosud není elektřina ani voda. Místní vypověděli, že Rusové se uchýlili k mučení, znásilňování a rabování. „Místní obyvatel Oleksandr byl donucen vyřezat si z ruky tetování, které si nechal udělat ještě během služby v sovětské armádě,“ popisuje Rokotansky.

Objevily se také informace o mučení v suterénech některých domů, které ale zatím nelze ověřit, dokud nebudou odklizeny trosky a neprovede se odminování Bohdanivky.

Kyjev a jeho okolí se v neděli znovu dostali pod salvu střel. Ruská armáda zničila jeden vojenský objekt a několik civilních. Bližší informace zatím nejsou, protože přístup na místa zásahů mají novináři stále odepřen.

Reklama

Výběr článků

Načítám