Hlavní obsah

Život ruského prezidenta Putina: Spí do 11 hodin a miluje koktejl smoothie

Osoba Vladimira Putina (61) je nejen pro svět, ale i nejbližší spolupracovníky velkou hádankou. Uzavřený, odtažitý, stoprocentně se ovládající. Americký časopis Newsweek na základě útržkovitých informací popsal zvyky mocného muže, jenž stojí v čele největší země světa.

Foto: Alexei Druzhinin/RIA Novosti/Kremlin, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Putin je typ člověka, kterému se přezdívá sova. Nejraději pracuje pozdě odpoledne a v noci. Naproti tomu ovšem vstává až v 11 hodin. Ve chvíli, kdy většina lidí usedá k obědu, ruský prezident teprve snídá. K snídani si vždy dává smoothie, krémový koktejl, jeho základem je ovoce a zelenina a přidává se k němu buď jogurt, tvaroh, nebo mladý ječmen, melasa či ovesné vločky.

Na stole nesmí chybět sýr, omeleta, ovesná kaše a křepelčí vajíčka. Putin je jejich milovníkem. Potraviny na Putinův stůl jsou výhradně ruské provenience.

Po snídani si jde ruský prezident na dvě hodiny zaplavat, popřípadě cvičí ve své tělocvičně. Nejraději pobývá v rezidenci Novo Ogarjovo, která je zhruba 30 kilometrů od Moskvy. Ruské hlavní město prezident nenávidí. Vadí mu hluk a špína. Do Kremlu zajíždí pouze tehdy, když ho čekají oficiální akce, nebo přijímá zahraniční státní návštěvy.

Foto: Profimedia.cz

Ruský prezident plave každý den dvě hodiny

Jeho pracovna je zařízena velmi spartánsky. Těžký dřevěný stůl bez počítače, jen pořadače a papíry. Místo mobilu používá jen pevnou linku.

Den v úřadu zahájí studiem zpráv domácí tajné služby FSB, složkou od SVR, vnější zpravodajské služby Ruské federace a zprávou od FSO. To je organizace, která se stará přímo o bezpečí prezidenta Putina.

Další položkou je přehled tisku. Nejprve prostuduje domácí tisk a potom přechází na zahraniční. Ruský prezident ovládá němčinu i angličtinu, tu si neustále zdokonaluje. Každý víkend za ním dochází domácí učitel.

Potom přichází na řadu přijetí zahraničních hostů, porady a jednání s politiky.

Koníčkem prezidenta je hokej, který hraje se svými bodyguardy a úředníky. Jednou za čas zorganizuje utkání týmu oligarchů s mužstvem složených z lidí, kteří se kolem něj vyskytují. Během hry na něj spoluhráči pokřikují křestním jménem.

Foto: Profimedia.cz

Ruský prezident Vladimir Putin se svou dnes již bývalou manželkou Ljudmilou na archivním snímku

Jeho rodina je ale tabu. Na veřejnost se pouze dostalo, že se letos v dubnu po 31 letech manželství rozvedl s manželkou Ljudmilou (56). O jeho dospělých dcerách je známé pouze to, že žijí v zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám