Hlavní obsah

Závodní jídelna Volkswagenu ve Wolfsburgu končí s masem

Wolfsburg

Mnozí zaměstnanci automobilového koncernu Volkswagen ve Wolfsburgu utrpí po návratu z dovolené šok. Jejich závodní jídelna totiž škrtla z nabídky jídel maso a mění se na vegetariánskou a veganskou, píše server deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung. Jen čas od času se součástí nabídky stanou ryby.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Firma změnu v interním oznámení vysvětluje tak, že je to na přání mnoha zaměstnanců, kteří žádali vegetariánská nebo veganská jídla. Pikantní ovšem je, že mezi nejoblíbenější jídla v nabídce patřily vždy kari klobásy z podnikového řeznictví. V předkoronavirové době se jich za rok 2019 snědlo na sedm milionů a k tomu 550 tun kečupu.

Vyřazení masa z nabídky závodní jídelny vedení firmy vysvětluje tím, že společnost chce tímto krokem přispět k tématu udržitelnosti, protože menší spotřeba masa během týdne pomůže životnímu prostředí. Podobný koncept již zavedla továrna VW v Hannoveru.

Pro vegetariány jsou alkohol a kouření zřejmě méně škodlivé než pro milovníky masa

Zdraví

S klobásami se ale zaměstnanci z Volkswagen nemusejí rozloučit navždy. Bude je mít stále v nabídce jídelna, která je o pár metrů dál, na opačné straně ulice.

S přechodem na vegetariánskou a veganskou kuchyni se VW spoléhá na trend, který existuje již několik let, tvrdí Německá asociace hotelů a restaurací (Dehoga). „Doby, kdy někteří vegetariánskou kuchyni zanedbávali, jsou definitivně pryč,“ dodal mluvčí asociace.

Volkswagen v pololetí téměř ztrojnásobil dodávky elektromobilů, přispěla k tomu i Škoda

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám