Hlavní obsah

Ve vídeňském bytě vybuchl plyn ve chvíli, kdy tam vcházel exekutor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Jednoho mrtvého a pět zraněných, z toho tři vážně, si vyžádala čtvrteční exploze plynu v jednom obytném domě ve Vídni. Výbuch nastal ve chvíli, kdy chtěl do bytu 55letého dlužníka vstoupit exekutor. Neplatící nájemník si po převozu do nemocnice, kde skončil s poraněním, vyslechl příkaz k zatčení, protože je podezřelý, že explozi způsobil záměrně, informovala agentura APA.

Článek

Výbuch nastal poté, co soudní vykonavatel nechal otevřít dlužníkův přízemní byt. Podle policejního mluvčího Paula Eidenbergera o život při tom přišel 64letý správce domu.

Vážná zranění utrpěli 39letý exekutor a 48letý zámečník, který dveře bytu odemkl a otevřel. V sousedním bytě zasáhl kus vyražené zdi třináctidenní novorozenou holčičku a vážně ji poranil na hlavě. Její život ale není ohrožen.

Pátým zraněným je 53letá manželka správce domu, která v okamžiku výbuchu rovněž stála před bytem. Její zranění jsou ale jen lehká.

Zřejmý viník bydlel v domě 34 let. Rok už ale neplatil nájemné, a proto měl být vystěhován.

Exploze způsobila značné škody nejen v domě, ale i na okolních budovách. Jejich obyvatelé se podle hasičů do svých poškozených bytů vrátit nemohou. Škody v okolí hlásily také kavárna, lékárna, tetovací studio a majitelé tří osobních a jedno nákladního auta.

Reklama

Výběr článků

Načítám