Hlavní obsah

Ve Francii soudí ženu, která zavraždila a rozřezala svou kolegyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toulouse

Ve francouzském Toulouse stanula před soudem žena obviněná z vraždy své kolegyně, rozčtvrcení jejího těla a pohození jeho částí do vody. Pětapadesátiletá Sophie Masalová byla zadržena v květnu 2016 dva týdny poté, co oběť zemřela na úder lahví od vína do hlavy. Masalová se k zabití Marilyne Plancheové přiznala. Hrozí jí doživotí, uvedla stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Canal du Midi v Toulouse

Článek

Masalová Plancheovou podle obžaloby zavraždila 12. května, když ji praštila plnou lahví vína do hlavy. Pak odjela do Montpellieru, kde žila její rodina. O pár dní později se vrátila, aby tělo rozřezala a zbavila se ho. Měla na to dost času, protože oběť žila sama a sestra Plancheové nahlásila její zmizení až 22. května.

Dva dny poté náhodný kolemjdoucí zavolal policii, že v igelitových taškách u paty mostu v průplavu Canal du Midi v Toulouse našel lidské pozůstatky. V následujících dnech police vyzvedla pět tašek s kusy těla oběti.

Oběť byla identifikována 26. května.

Bezcitná podezřelá 

Odhalit podezřelou nebylo nijak těžké, protože šlo o její kolegyni. A svědek v den útoku slyšel hádku mezi oběma ženami i pláč a viděl Masalovou, jak táhne oběť za vlasy.

Masalová ke vraždě přiznala. Podle prokuratury cítila ke své kolegyni nenávist a v práci na ni žárlila. Plancheová pracovala dlouhá léta v agentuře, která pomáhala handicapovaným s hledáním práce. Masalová tam byla zaměstnaná také, v době vraždy ale pouze několik měsíců.

Obviněná žena přiznala, že na svou oběť zaútočila, nicméně odmítla, že by ji měla v úmyslu zabít. Podle advokáta, který zastupuje rodinu oběti, případ ukázal „mimořádnou nelidskost” Masalové. Ta se pár dnů pro vraždě do bytu oběti vrátila s nožem a pilkou, její tělo rozřezala, kusy nacpala do igelitek a odvezla k vodě ve vozíku ze samoobsluhy. Aby ztížila identifikaci, strčila uřezanou hlavu do batohu, odvezla ji domů a zakopala na zahradě vedle svého malého bytu v Toulouse, kde přebývala, když chodila do práce.

Pitva prokázala, že Plancheová umřela po úderu do hlavy.

Psychiatři souzenou ženu, která je matkou dvou dětí, shledali způsobilou zúčastnit se soudního procesu.

Ve Filadelfii postřelili kojence v jedoucím autě a dvouleté batole usmrtili v domě

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám