Hlavní obsah

Ve dvou supermarketech v Mnichově se objevily lahve s jedem v nápojích

Mnichov

Ve dvou supermarketech v bavorské metropoli Mnichov se v březnu a dubnu objevily lahve, jejichž obsah byl otrávený. Zatím jsou známé čtyři incidenty, tři lidé se přiotrávili, napsala agentura DPA. Policie případ vyšetřuje jako podezření z vraždy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V lahvích bylo nalezeno rozpouštědlo. Lidé, kteří se z otrávených lahví napili, pozřeli naštěstí jen malé množství nebezpečné látky, píše DPA. V případě větší konzumace by jim hrozila smrt. O jaký nápoj se jednalo a zda byla lahev plastová nebo skleněná, agentura neuvádí.

Dvě ženy ve věku 34 a 42 let po konzumaci skončily v nemocnici. Stěžovaly si na závratě, nevolnost a problémy s krevním oběhem. Se stejnými obtížemi skončil u lékařů také 48letý muž, který se otráveného obsahu rovněž napil. Vyšetřování odhalilo, že jed byl i ve čtvrté lahvi, ta se nestačila prodat.

Dívka nalila prarodičům kávu s jedem na krysy, dostala 2,5 roku

Krimi

Pozadí případu a motiv činu policie zatím nezná. Zatím nejsou důkazy pro to, že by supermarkety, které patří do dvou různých prodejních řetězců, byly vydírány. „Doposud nebyly vzneseny žádné požadavky,“ uvedla policie.

Případem se zabývá speciálně zřízený vyšetřovací tým. Policisté apelují na zákazníky, aby si dobře prohlédli lahve, a pokud si nejsou jisti neporušeností uzávěrů, aby obsah nepili. Mají se také zaměřit na aroma pití.

Některé ze čtyř otrávených lahví byly špinavé. Zákazníci, kteří se přiotrávili, popsali chuť nápoje jako hořkou a „chemickou“. Pokud existuje podezření na koupi otrávené lahve, policie vyzývá zákazníky, aby s lahví nemanipulovali a obsah nezničili. Měli by okamžitě zavolat na operační linku. Lahev s obsahem bude podrobena laboratorní expertize. Policie hledá další případné oběti.

Reklama

Výběr článků

Načítám