Hlavní obsah

V Putinově okolí onemocněly desítky lidí koronavirem

Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek oznámil, že v jeho okolí onemocněly covidem-19 desítky lidí. On sám proto zůstává v izolaci, napsala agentura TASS.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

„To není jeden ani dva, ale několik desítek lidí,“ řekl k počtu nakažených, kteří se objevili v jeho okolí.

„Bohužel jsem musel svou návštěvu Dušanbe na poslední chvíli zrušit a budu muset strávit několik dnů v režimu izolace,“ omlouval šéf Kremlu prostřednictvím videozáznamu svou neúčast na summitu Organizace smlouvy o kolektivní bezpečnosti (CSTO).

Putin skončil v samoizolaci, v jeho okolí se objevil covid

Evropa

Putinovi je podle svých slov líto, že si nemůže podat ruce a obejmout každého z účastníků summitu CSTO. „Ale samozřejmě máme zájem podílet se, byť vzdáleně, na diskusi o klíčových úkolech, kterým naše organizace čelí,“ zdůraznil.

Šéf Kremlu má ukončené očkování ruskou vakcínou proti covidu-19 Sputnik V, přičemž druhou dávku dostal v dubnu, připomněla tisková agentura AP. Šéf Kremlu svou současnou situaci podle agentury TASS označil za „přirozený experiment“.

„Uvidíme, jak Sputnik V funguje v praxi,“ nechal se slyšet a poznamenal, že má po očkování tímto preparátem stále dostatek protilátek. „Doufám, že všechno bude tak, jak má být,” podotkl.

Jak dlouho zůstane ruský prezident v izolaci, se zatím neví. Rozhodnout by měli zdravotničtí experti Kremlu.

Rusové zvolí nové poslance. Běžte hlasovat, vybízí Putin ze samoizolace

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám