Hlavní obsah

Ukrajinští policisté mučili a znásilňovali svědkyni

Právo, Novinky, brw. aš
Kyjev

Celé okresní policejní oddělení na Ukrajině v Kaharlyku v pondělí rozpustili poté, co dva z jeho zaměstnanců zatkli příslušníci oddělení vnitřního vyšetřování kvůli obvinění ze znásilnění a napadení 26leté svědkyně.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Vůz ukrajinské policie

Článek

Podle agentury Unian se hrůzná událost stala na služebně ve čtrnáctitisícovém Kaharlyku v Kyjevské oblasti asi 80 kilometrů jižně od metropole. Ženě, kterou měli 23. května vyslechnout jako svědkyni v případu krádeže, policisté nasadili plynovou masku a pouta. Pak jí jeden z nich vystřelil ze služební zbraně těsně nad hlavou a nakonec ji oba několikrát znásilnili.

Když se žena z pekla dostala, podala trestní oznámení. Náměstek ministra vnitra Anton Heraščenko později v reakci slíbil viníkům „soud a spravedlivý trest“.

Muži jsou nejen podezřelí, že znásilnili svědkyni, ale také, že záměrně napadli muže, který byl ve stejné době na policejní stanici. Musel si kleknout, podezřelí ho bili obušky a také mu nasadili plynovou masku a vystřelili mu u hlavy. Při bití mu zlomili žebra a nos, uvedl server Kyivpost.

Suspendováni byli nejen oba podezřelí, kteří skončili ve vazbě, ale všichni příslušníci oddělení. Než se budou moci vrátit do práce, budou prověřeni. „To, co se událo, je hrozné a nepřijatelné,“ sdělil Heraščenko s tím, že oběma mužům hrozí trest až 12 let vězení. Vyšetřování jsou pro podezření ze znásilnění, mučení a zneužití pravomoci. Obviněni ještě nebyli.

Reklama

Výběr článků

Načítám