Hlavní obsah

Ukrajinská armáda odrazila útok na Slovjansk

Kyjev

U obcí Dolyna a Dovhenke se ukrajinským vojákům podařilo odrazit další útok ruských jednotek směrem na Slovjansk. Oznámil to ve středu ukrajinský generální štáb. Podle velení nelze vyloučit další ruské útoky v oblasti, aby si ruské jednotky útočící na Slovjansk od Izjumu vylepšily své pozice.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Ukrajinští vojáci na samohybné houfnici 2S3 Akacija

Článek

Obce u Slovjansku čelily silné dělostřelecké palbě z houfnic i raketometů. Střelba byla zaznamenána v katastru třinácti z nich. Ostřelováno bylo z děl a minometů i šest obcí ve směru na Kramatorsk. Pod palbou byl i Siversk.

Americký Institut pro studium války (ISW) v úterý připomněl, že Rusko nehlásilo žádné územní zisky a že jeho vojáci se pokusili zaútočit na ukrajinské pozice severně od Slovjansku a východně od Siversku.

Dělostřelecká palba

Těžké dělostřelecké palbě čelila podle ukrajinského štábu i města a obce ve směru na Bachmut, včetně samotného Bachmutu, a Bilohorivku. Palba byla zaregistrována v katastru dvanácti obcí. Raketami byly napadeny Toreck a Rajske.

Mykolajiv a Charkov čelily raketovým útokům, v Časiv Jaru stoupl počet obětí na 35

Evropa

Ostřelování čelily i další obce na Donbasu, hlavně u Doněcku, zejména koksovna v Avdijivce, Pavlovka a Kamenske. V oblasti Rusové útočili i ze vzduchu.

Rusové, kteří minulý týden po dobytí Lysyčansku oznámili přestávku v postupu, nyní podnikají jen menší výpady a soustředí se hlavně na mohutnou dělostřeleckou palbu, aby si připravili podmínky pro další postup, uvedl ISW, podle které se jednotky přeskupují a doplňují.

Reklama

Výběr článků

Načítám