Hlavní obsah

Ukrajinci zasáhli základnu ruských žoldnéřů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinské síly zasáhly raketami ze salvových raketometů HIMARS základnu ruské žoldnéřské Vagnerovy skupiny v okupovaném ukrajinském městě Popasna. Oznámil to v pondělí na Twitteru poradce ukrajinského prezidenta Anton Heraščenko. Na sociálních sítích se objevily spekulace, že při útoku mohl být zabit i šéf skupiny Jevgenij Prigožin.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Tank proruských separatistů v Popasné

Článek

Heraščenko zveřejnil i záběry z Popasné, kde čtyři lidé v uniformách odnášejí zraněného. Připomněl, že vagnerovci jsou považováni za soukromou „armádu“ ruského prezidenta Vladimira Putina a že jsou odpovědní za páchání zvěrstev na celém světě včetně Ukrajiny.

O ukrajinském útoku na základnu v Popasné v Luhanské oblasti informoval na síti Telegram i ruský ultranacionalista a vojenský korespondent Jurij Kotěnok, který je kritikem způsobu vedení války na Ukrajině.

Protože se před dvěma dny objevily na sociálních sítích záběry, jak vojáky Vagnerovy skupiny v Popasné navštívil jejich zakladatel Jevgenij Prigožin, objevily se spekulace, že mohl být zabit.

Na záběrech, které zřejmě zachycují Prigožina, je vidět i tabule se jménem ulice, ve které se nachází kryt, což potvrdilo, že jde o Popasnou. Nedá se však čekat, že by Prigožin v Popasné zůstával.

Reklama

Výběr článků

Načítám