Hlavní obsah

Ukrajina se nehlásí k odpovědnosti za výbuchy na Krymu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajina se nehlásí k odpovědnosti za úterní výbuchy na ruské letecké základně na anektovaném Krymu. Na kanálu nezávislé ruské televize Dožď to řekl poradce vedoucího ukrajinské prezidentské kanceláře Mychajlo Podoljak.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Krymu byla zasažena ruská letecká základna Video: Reuters

 
Článek

„Samozřejmě ne,“ odpověděl Podoljak na otázku, zda Kyjev je odpovědný za exploze na základně Saky (rusky Saki) u Novofedorivky (rusky Novofjodorovky). Nevyloučil, že za nimi mohou stát partyzánské skupiny, které podle něho nabírají na síle v regionech Ukrajiny okupovaných Ruskem. Zmínil při tom Záporožskou a Chersonskou oblast.

Foto: Stringer, Reuters

Dým po explozích stoupá z letecké základny Saki na Krymu.

Exploze si podle místních úřadů vyžádaly jednoho mrtvého z řad civilistů a devět zraněných, včetně dvou dětí. Ruská média v úterý neoficiálně informovala, že jejich příčinou bylo porušení požárních bezpečnostních pravidel.

Na Krymu hoří ruská letecká základna

Evropa

Podle ruského vyjádření vybuchla na místě munice pro letadla. Na letišti Saki se vyzbrojovala letadla útočící na jihu Ukrajiny a v Záporožské oblasti. Z vyjádření se zdálo, že nebyla dodržena bezpečnost při manipulaci s municí, což vedlo k sérii výbuchů.

Ruská agentura TASS uvedla, že na základně jsou vojenská letadla a vrtulníky, včetně strojů vojenského námořnictva, a nachází se zde také výcvikové středisko pilotů námořnictva včetně simulátoru pro výcvik palubních letců.

Reklama

Výběr článků

Načítám