Hlavní obsah

Ukrajina čeká vylodění Rusů u Oděsy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská armáda očekává vylodění ruské armády na pobřeží Černého moře u přístavního města Oděsa, napsal server deníku Ukrajinska pravda s odvoláním na zprávy vojenského vedení oblasti. Nad oblastí stále častěji létají ruské průzkumné drony a ruské námořnictvo má u ukrajinského pobřeží silnou přítomnost.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Nepřítel nadále udržuje napětí v severozápadní části Černého moře přítomností svých námořních sil, prováděním průzkumu prostřednictvím bezpilotních letadel,“ uvádí se v prohlášení ukrajinského vojenského vedení.

Výbuchy a výstřely, které slyší obyvatelé pobřežních oblastí, doprovázejí tato opatření a zvyšují napětí v oblasti.

Výkupné nedostali, tak hackeři odtajnili data ruských špiónů

Bezpečnost

Vedení oblasti proto žádá obyvatele, aby nenavštěvovali pláže a pobřežní bezpečnostní zóny. Neměli by také podnikat žádné aktivity na soukromých plavidlech. Zároveň byli lidé požádáni, aby hlásili podezřelé aktivity.

Ukrajinský generální štáb očekával vylodění už na počátku března. Tehdy byl ve vodách Černého moře pozorován pohyb výsadkového oddílu Černomořské flotily Ruské federace, který tvořily čtyři velké výsadkové lodě a tři raketové čluny.

K Oděse míří ruská plavidla, chystá se vylodění, varuje Kyjev

Evropa

Klíčový černomořský přístav s milionem obyvatel je branou na Krym, který Rusko svévolně anektovalo roku 2014.

Foto: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám