Hlavní obsah

Tonoucí krása: Letecké záběry zatopeného Salcburska

– Salzburg • Aktualizováno

Letecké záběry zachycují mohutné záplavy, které z kraje týdny postihly rakouský Salcburk a přilehlé okolí. Na videu, jež v úterý zveřejnila agentura AP, je vidět zatopená scenérie oblasti Mittersill. Na hladině vody v zatopeném údolí se odrážejí mračna a skalnatá scenérie okolí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Okolí Salcburgu zatopila vodaVideo: Daniel Kogler via Storyful, AP

 
Článek

Katastrofální bouře a následné záplavy si v západní Evropě, především v Německu a Rakousku, vyžádaly v uplynulých dnech nejméně 190 obětí. Tragická bilance navíc ještě nemusí být konečná, pátrací a záchranné operace ale už střídají úklidové čety a rekonstrukční týmy. Ty se v příštích dnech nezastaví, poznamenala agentura AP.

Foto: Daniel Kogler via Storyful, AP

BEZ KOMENTÁŘE: Okolí Salcburku zatopila voda

Nejprve je potřeba ze stále ještě zatopených oblastí odčerpat vodu, pak přijde na řadu úklid trosek a vysoušení toho, co po řádění živlu zbylo.

Obětí záplav v Německu je tolik, že v márnicích došla místa

Evropa

Velká voda nesužuje jen Salcburk. Povodně hlásí i další města alpské země. O víkendu bylo zcela zatopeno historické centrum města Hallein, kde už úřady začaly se sčítáním škod. Na 50 lidí se nadále nemůže vrátit do svých domovů, uvedla APA.

Dramatická situace byla i ve městech na Dunaji jako Kremže (Krems) či Sankt Pölten, kde však už stejně jako v těžce zasaženém německém Pasově začala hladina řeky klesat.

V tyrolském Kufsteinu, který se do nedělního večera potýkal s prudkými lijáky, hasiči čerpají vodu ze sklepů a podzemních garáží. Odklízejí se také tuny naplaveného písku a štěrku z potoků, které se vylily z břehů.

Reklama

Výběr článků

Načítám