Hlavní obsah

Teroristický útok na London Bridge má dvě oběti. Mrtvý je i útočník s nožem

Londýn
Aktualizováno

Na londýnském mostě London Bridge v pátek zasahovala policie kvůli útoku nožem. Policie útočníka postřelila a zadržela. Muž později zemřel. Zemřeli také dva lidé z celkem pěti, kterým útočník způsobil zranění. Útok byl označen za teroristický čin. Podle jedné svědkyně měl pachatel pod svrchním oblečením vestu, která policisty vyplašila.

Záznam: Záběry z okolí místa činu v LondýněVideo: Reuters/AP

 
Článek

Útok nožem, jehož vyšetřování vede protiteroristická jednotka, označil zástupce komisaře Neil Basu za teroristický. Dodal, že místo činu je nadále uzavřeno kvůli zprávám, že muž na sobě měl vestu sebevražedného atentátníka. Dodal, že policie je přesvědčena, že šlo o atrapu.

Londýn má nové hrdiny. Jeden muž riskoval a sebral teroristovi nůž

Evropa

Jedna ze svědkyň řekla stanici BBC, že muž mohl mít na sobě vestu s výbušninami. Cestovala autobusem a celý incident mohla sledovat: „Pak se ozvaly dva výstřely nebo dvě hlasité rány. Viděla jsem použít i taser. A pak ležel ten chlapík na zemi, stáhl si kabát, a ukázal, že měl pod ním nějakou vestu. Nevím, zda to byla protistřepinová vesta nebo vesta s výbušninami, ale policisté se hodně rychle stáhli.”

Basu potvrdil, že podezřelý byl zastřelen. Policisté ho zasáhli a podle něj zemřel ještě na místě činu. Při zásahu na něj policie nejméně třikrát vystřelila.

Reportér BBC John McManus, který šel náhodou po mostě, uvedl, že viděl na London Bridge skupinu mužů, která se prala s dalším mužem.

„Policie včetně ozbrojené rychle dorazila a bylo vypáleno několik střel na toho muže,“ řekl reportér BBC a dodal, že viděl muže zasaženého střelbou policie.

Foto: Dominic Lipinski, ČTK/AP

Policie zasahuje na londýnském mostě London Bridge v centru britské metropole.

Policie most uzavřela a uvedla, že pět lidí bylo zraněno, zřejmě pobodáno. Dva z nich později zemřeli. Záchranka potvrdila, že jde o vážný incident.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Policisté poblíž místa útoku na London Bridge

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Lidé pomáhají ženě během evakuace místa činu v okolí London Bridge.

Záběry z místa ukazují několik policejních vozů a napříč jízdními pruhy odstavený nákladní automobil, který blokuje provoz v obou směrech.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Lidé z kanceláře sledují dění po útoku na London Bridge

Foto: Dominic Lipinski, ČTK/AP

Lidé prchající z místa incidentu na London Bridge v centru britské metropole

Reklama

Výběr článků

Načítám