Hlavní obsah

Soud osvobodil mafiána Černáka

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Údajného bosse slovenského podsvětí Mikuláše Černáka v pátek okresní soud v Prešově zprostil obžaloby ve věci vraždy Petra Klešče pro nedostatek důkazů. Obávaný Černák se tak může dostat na svobodu už příští čtvrtek, kdy mu vyprší osmiletý trest za vydírání.

Článek

Rozsudek ještě není pravomocný, protože prokuratura zvažuje odvolání. Černák by se mohl dostat také do další vyšetřovací vazby, jelikož ho vyšetřovatelé mezitím obvinili ze spáchání dalších šesti vražd.

Všechny oběti byly údajně z podsvětí. "Nejsem masový vrah," uvedl v pátek Černák před soudem. Údajný boss podsvětí tvrdí, že se stal obětí vysokých politických kruhů.

Ve vězení je prý jen proto, že odmítl svědčit proti bývalému premiérovi Vladimíru Mečiarovi a jeho šéfovi tajné služby Ivanu Lexovi. "Přišli za mnou do vězení příslušníci tajné služby a nutili mně svědčit proti nim. Odmítl jsem, tak jsem zůstal ve vězení," prohlásil Černák.

V procesu s Černákem vystoupilo 35 svědků a dokumenty k případu mají 4000 stránek. Bývalý premiér Mikuláš Dzurinda v minulosti prohlásil, že Černák už z vězení nevyjde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám