Hlavní obsah

Slovensko ruší noční zákaz vycházení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na Slovensku skončí v pondělí 10. ledna noční zákaz vycházení. V úterý o tom informovala mluvčí ministerstva zdravotnictví Zuzana Eliášová.

Foto: AP

Slovensko od pondělí ruší noční zákaz vycházení.

Článek

Některá omezení v souvislosti s pandemií covid-19 však zůstávají v platnosti. Například restaurace budou i nadále otevřeny pouze pro očkované a pro ty, kteří covid-19 překonali. Stejnými pravidly se musí řídit také lyžařská střediska a hotely. Hosté v hotelech a penzionech musí mít navíc také negativní test na koronavirus. Nadále platí zákaz shromažďování nad šest osob.

Od pondělí začne po prázdninách vyučování na základních a středních školách. Nošení roušek bude povinné i pro nejmenší žáky. Úřady také rodičům doporučily, aby své potomky otestovali na koronavirus ještě před nástupem do školy a v testování pokračovali dvakrát týdně.

Prezidentka Čaputová vyzvala Slováky k soudržnosti

Evropa

Na Slovensku zaznamenali 3579 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Zemřelo 48 infikovaných. V nemocnicích je 2267 pacientů s potvrzeným covidem-19, z toho 453 na JIP a 216 na plicní ventilaci. Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testovaných 849 516 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 16 788 lidí.

První dávkou bylo očkováno 2 745 593 osob, z nichž dostalo i druhou dávku 2 590 147 osob. Třetí dávku dostalo už přes milion Slováků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám