Hlavní obsah

Slovensko ruší karanténu při vstupu do země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovensko od středy zruší karanténu pro neočkované proti covidu-19, kteří vstoupí do země. Novinkám to potvrdil úřad veřejného zdravotnictví Slovenské republiky, jenž vydal příslušnou vyhlášku.

Foto: Adriano Machado, Reuters

Antigenní test na koronavirus

Článek

V současnosti mají výjimku z karantény pouze očkovaní proti covidu-19. „Od 6. dubna se ruší povinnost registrace na eHranice i povinná karanténa pro neočkované osoby,“ uvedl úřad.

Ke stejnému termínu se ruší povinnost nosit respirátory v exteriéru.

Slovensko ruší opatření proti koronaviru

Evropa

„Nadále bude povinné nosit respirátor na hromadných akcích v interiéru i v exteriéru, v interiérech veřejných budov, jako jsou obchody, úřady, pracoviště, provozy služeb a podobně. Respirátory budou nadále povinné také v hromadné dopravě a ve vozidlech taxislužby,“ uvedl úřad veřejného zdravotnictví Slovenské republiky.

Slovensko zaznamenalo v neděli 1 465 nových případů covidu-19 a 23 osob zemřelo. V nemocnicích je 1995 pacientů s covidem, z toho 179 osob leží na jednotkách intenzivní péče a 72 z nich je napojených na umělou plicní ventilaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám