Hlavní obsah

Slovensko ruší opatření proti koronaviru

Bratislava
Aktualizováno

Od 28. února zruší sousední Slovensko většinu protipandemických opatření. Před středečním zasedáním slovenské vlády to oznámil premiér Eduard Heger (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti – OLaNO). O tom, co všechno se nyní zruší, jedná v těchto chvílích kabinet. Na konci března by se pak měla zrušit všechna zbývající opatření.

Článek

„Očekáváme, že po tomto datu (konec března) se vrátíme do života, tak jak jsme ho znali před pandemií,” řekl Heger. Platit by měla už jen omezená povinnost nošení respirátorů a roušek.

Konec podmínky očkování

Vláda ve středu projedná například to, jestli se od konce února zruší podmínka očkování či prodělání nemoci pro vstup do restaurací či na různé akce.

Zvýšit by se mohla kapacita návštěvníků pro nízko a středně rizikové akce, což jsou například koncerty nebo sportovní utkání, a jisté uvolnění bude také v případě vysoce rizikových akcí, jako jsou svatby a večírky. Ruší se také povinnost domácí karantény pro žáky.

Belgie ruší omezení pro restaurace i povinnou práci z domova

Koronavirus

Heger další podrobnosti neřekl. Očekává se, že je oznámí po zasedání kabinetu.

Návrhy podle něj vzešly z konzilia odborníků a vláda bude opatření rušit „hned, jak to bude možné”.

Na Slovensku zaznamenali v úterý 19 955 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Zemřelo 22 infikovaných. V nemocnicích leží 2466 pacientů s potvrzeným covidem-19. Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testováno 1 288 524 lidí, z nichž 18 145 zemřelo.

Karanténa se ruší, izolace se prodlouží na sedm dní

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám