Hlavní obsah

Slovenský pár zvládl porod v mrazu jen 50 metrů od nemocnice

Muž z Liptovského Mikuláše pomohl na svět dceři Simoně v mrazu na ulici jen 50 metrů od vchodu do porodnice. Jak informoval deník Nový čas, jeho manželka začala rodit cestou do porodnice, ale vystudovaný ekonom zvládl porod perfektně a sestřičky v nemocnici daly dítěti přezdívku Wim Hof podle známého nizozemského otužilce.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ilustrační foto

Článek

Manželé mají dvouletou dceru Janku a těšili se na nový přírůstek do rodiny. Na maminku přišly porodní bolesti o něco dříve, než stanovili lékaři, a žena v noci vzbudila manžela, že musí do porodnice.

„Tchyně zůstala doma s Jankou a my jeli do nemocnice,“ uvedl otec. Na urgentní příjem stačilo přejít 50 metrů, ale to už žena nedokázala a začala rodit venku v mrazu -6 stupňů.

„Manželka si lehla na zem a já viděl už polovinu hlavičky našeho dítěte. Manželka ještě jednou potlačila a Simonka byla venku. Začala plakat, tak jsem věděl, že je v pořádku,“ řekl šťastný otec.

Těsně před porodem voperovaný kardiostimulátor zachránil ženě ve Zlíně život

Domácí

Následně položil dítě manželce na břicho, přikryl je svou bundou a utíkal na urgentní příjem. Ošetřovatelé pak odnesli na nosítkách maminku s novorozencem do porodnice. „Všichni byli v šoku. Většinou tam chodí ještě těhotné ženy, nikoliv těsně po porodu. Obě ošetřili, zkontrolovali a naštěstí bylo vše v pořádku,“ dodal šťastný otec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám