Hlavní obsah

Slovák s dcerou hledají náhradní babičku nebo dědečka. Zn.: Chceme dědit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vášnivou diskusi vyvolal status IT technika z Bratislavy, který společně s desetiletou dcerou hledají staršího člověka, o kterého by se starali výměnou za rodinný dům. „Budete naše babička nebo dědeček, kteří nám chybí. Hledáme lidi, kteří nemají děti a byli by vděční za šikovného syna a vnoučátko,“ napsal devětatřicetiletý Vladimír Hutta na sociální síti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

IT technik zdůraznil, že jsou křesťanská rodina s dobrým vychováním. „Zaplatíme doživotní energie, opravy, stravu, společné dovolené a výlety. Máme v horách chaloupku, kam byste s námi mohli jezdívat,“ konstatoval.

Deníku Nový čas Hutta řekl, že po 21 letech je v rozvodovém řízení, protože ho čtyři dny před Vánocemi opustila manželka, která si našla jiného muže. Jeho nápad adoptovat babičku nebo dědečka za rodinný dům se však většinou nesetkal s pochopením.

Suverénně vyhrál volby. Nyní už Matovičovi nedůvěřuje 90 procent Slováků

Evropa

„To vám není hanba využít důchodce k tomu, abyste se dostali k domu? Proboha, to má ten starý člověk vyměnit dům za společnost?“ ptá se Miriam. „To je dost sprosté. Křesťanské hodnoty nejsou majetek za pozornost a lásku. Křesťan dá lásku člověku, když to potřebuje,“ napsala Gabriela. „Nic ve zlém, ale tohle je přes čáru,“ přidal se Tomáš. „Řekla bych, že je to zajímavý nápad, ale použít k tomu slovo ´doopatrovat´ je nešťastné,“ uvedla Zuzana.

Hutta se nevzdává a argumentuje tím, že tento způsob by mohlo být jednou z forem řešení bydlení pro mladé lidi, kteří platí vysoké hypotéky a podobným postupem by pomohli sobě i důchodcům, kteří mají nízké důchody. „Všem by se žilo lépe a navzájem by si pomohli,“ stojí si za svým.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám