Hlavní obsah

Sestry zavraždily otce, protože je týral a zneužíval, tvrdí posudky v moskevském procesu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Tři sestry, které se zodpovídají před moskevským soudem z vraždy svého násilnického otce, s největší pravděpodobností nebudou odsouzeny, píše server deníku Daily Mail. Nejnovější psychiatrické posudky totiž potvrzují, že dívky utrpěly hluboká traumata kvůli jeho týrání, sexuálnímu zneužívání a násilí, jež se muž na dcerách dopouštěl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sestry Krestina, Angelina a Marija Chačaturjanovy na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

Nové posudky, o které požádal soud, budou klíčovým důkazem v celém procesu, píše Daily Mail. Michajl Chačaturjan dívky sexuálně zneužíval, zakazoval jim chodit do školy, mlátil je a sadisticky týral.

„Experti zjistili, že každá z dívek trpí syndromem zneužívání a posttraumatickou stresovou poruchou. Což má příčinnou souvislost s Chačaturjanovým jednáním,“ uvedla Maria Davtjanová, advokátka Angeliny.

Vyšetřování odhalilo například to, jak jedné z dcer vyhrožoval. „Ty zaujmeš místo své matky. Vezmu si tě a porodíš moje dítě." Svou ženu a matku dívek Chačaturjan nejenže mlátil baseballovou pálkou, ale nakonec ji z domu vyhnal stejně jako bratra dívek.

V Rusku začíná soud se třemi sestrami, které zabily násilnického otce

Evropa

Ve zprávě psychiatrů se mimo jiné píše: „Nařídil jim, aby se před ním svlékly, a řekl, že je chce zkontrolovat. Potom jim nařídil, aby ho masturbovali, že je to lék, protože má problémy s prostatou. Dívky zneužíval a ponižoval různými zbraněmi.“

Na týrání upozorňovala jak matka dívek, tak sousedé, kteří hlásili z bytu nářek a viděli dívky plné modřin a podlitin.

Sestry podle advokátky Davtjanové trpěly „poruchou schopnosti překonat (jeho) nátlak“ a „nemohly mu odolat“. Ve chvíli, kdy ho vraždily, byly v nestabilním psychickém stavu a cítily beznaděj, protože se bály o své životy. „Všechny sestry jsou oběťmi,“ dodala. Dlohodobé zneužívání, kterému sestry čelily, bylo podle Davtjanové „důvodem, proč dívky vraždily“.

Tři sestry zabily v Moskvě otce, stěžovaly si na týrání

Evropa

Rodina Chačaturjana ale s výsledky psychiatrických vyšetření nesouhlasí a tvrdí, že sestry zabily svého otce pro peníze a o týrání a sexuálním zneužívání lžou.

Také teta sester Naira Chačaturjanová tvrdí, že oficiální vyšetřování nenašlo žádné důkazy o sexuálním násilí proti dívkám. Lékařské testy podle ní ukázaly, že dvě ze tří byly panny a třetí měla tajného přítele. „Věděly, že mohou žít tak, jak by chtěly, jen když se zbaví svého otce," prohlásila. Chtěly ho podle ní „vymazat ze svého života“ a užívat si „bujarého životního stylu“.

Ženy v ruské tramvaji zbily násilníka, který napadl průvodčí

Koktejl

Nejnovější psychiatrické posudky ale tato tvrzení vyvracejí. „Chačaturjanovi příbuzní tvrdí, že sestry trpí sexuální poruchou, ale podle odborníků u nich žádná taková porucha nebyla odhalena,“ prohlásil Alexej Liptser, právník, který zastupuje další ze sester.

Sedmapadesátiletého Michajla Chačaturjana 27. července 2018 zabily jeho dcery, tehdy 19letá Krestina, 18letá Angelina a 17letá Marija v jeho moskevském bytě. Dívky ho napadly ve spánku, nastříkaly mu do obličeje pepřový sprej a pak ho mlátily kladivem a loveckým nožem mu zasadily 35 ran. Jeho tělo nechaly ležet na chodbě. Všechny tři se k činu přiznaly a uvedly, že „tyrana“ zabily poté, co roky čelily zneužívání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám