Hlavní obsah

Sestra v Německu je podezřelá z pokusu o zabití tří pacientů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotní sestra z jednotky intenzivní péče univerzitní kliniky v Homburgu v německé spolkové zemi Sársko je podezřelá, že se pokusila zabít tři pacienty plicního oddělení, napsala agentura DPA. Kauzu začalo vyšetřovat státní zastupitelství v Saarbrückenu. Sestra obvinění odmítá. Proč se konkrétně vyšetřovatelé domnívají, že žena se pokusila pacienty zabít, není jasné.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ odstartovalo náhlé a zcela nevysvětlitelné zhoršení zdravotního stavu u tří pacientů. To se stalo v lednu. Vzápětí se zjistilo, že se o všechny tři nemocné, kteří se dostali do ohrožení života, starala 34letá zdravotní sestra. Když se udělaly krevní testy, zjistilo se, že jeden z pacientů dostal léky, které mu nikdo nepředepsal.

Už minulý týden byla v Německu dána do vazby zdravotní sestra, která byla podezřelá, že podala morfium pěti předčasně narozeným dětem. Podezření se ale nepotvrdilo a sestra byla propuštěna.

Německá policie propustila zdravotní sestru. Kojence se zabít nepokusila

Evropa

Už několik měsíců saarbrückenské státní zastupitelství vyšetřuje případ ošetřovatele z nemocnice ve Völklingenu, který je podezřelý z pětinásobné vraždy a dvojnásobného pokusu o vraždu. Muž prý pacientům nedával léky, které nutně potřebovali, aby se dostali do stavu ohrožení života a on je pak mohl zachraňovat.

V Německu se podobné případy staly už v minulosti. Ve snaze předvést své schopnosti bývalý ošetřovatel Niels Högel v období několika let podával pacientům léky ovlivňující činnost srdce a přiváděl je do stavu vyžadujícího oživování. Oživit se mu je ale často nepodařilo. Loni v červnu ho soud poslal za vraždu 85 lidí na doživotí do vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám