Hlavní obsah

Šéf Scotland Yardu odmítl test na drogy. Na dovolené řádil a nepřeje si ostudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Šéf londýnské policie Julian Bennett, který sepsal protidrogovou strategii svého sboru, byl postaven mimo službu, protože se odmítl podrobit testu na užívání návykových látek. Vysvětlil to tím, že by v případě pozitivního testu zostudil Scotland Yard. Na vlekoucí se případ v sobotu upozornil The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Sídlo Scotland Yardu v Londýně

Článek

Podle britského deníku The Daily Mail Bennet na jedné straně napsal „strategii pro zvýšení povědomí zneužívání drog“, na straně druhé ale v době osobního volna zřejmě užíval LSD, psychotropní houby a konopí.

Podle deníku The Guardian měl drogy - zřejmě opakovaně - užít na dovolené ve Francii v době mezi únorem 2019 a červencem 2020.

Institucionální hloupost. Scotland Yard naletěl falešným obviněním o pedofilii politiků

Evropa

Když se šéf londýnské policie téměř před dvěma roky 21. července 2020 odmítl podrobit testu na drogy, byl postaven mimo službu až do řádného prošetření případu. Kauza, kterou nyní probírá soud, se ale protahuje a suspendovaný policejní ředitel pobírá plný plat. Zatím si na nucené dovolené přišel asi na 250 tisíc liber, což v přepočtu odpovídá 7,1 milionu korun.

Další jednání bylo nařízeno na léto. I v případě, že bude Bennet od policie propuštěn, nepřijde o tučné odstupné. Jelikož je mu přes 60 let a odsloužil víc než 45 let u policie, bude mít nárok na zhruba 400 tisíc liber, tedy asi 11,5 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám