Hlavní obsah

Ruský vicepremiér si dělá legraci z Obamy, fotku s bišonkem spojil s Putinovým levhartem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprask způsobil ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin, když na sociální síti Twitter ve čtvrtek vyvěsil spojené fotografie svého prezidenta Vladimira Putina s levhartem a hlavy USA Baracka Obamy s bišonkem. K tomu připsal: „Máme rozdílné hodnoty a spojence“.

Foto: Novinky.cz s použitím twitter.com

Rogozinův příspěvek přeposlalo více než tisíc uživatelů.

Článek

Rogozinův vzkaz do 24 hodin přeposlalo více než tisíc uživatelů. Jeho původce význam blíže neosvětlil.

Ruský vicepremiér však na Twitteru rád popichuje. Ve středu na něm zveřejnil odkaz na video o slavné historii ruského tanku T-72 a dříve zase jeho prostřednictvím pohrozil, že příště poletí přes Rumunsko v největším strategickém bombardéru Tupolev Tu-160, protože mu Rumuni nepovolili přelet přes své území. V minulosti rovněž uvedl, že by EU měla uznat ruštinu za svůj oficiální jazyk.

Putina s mládětem levharta perského vyfotografovali před letošní zimní olympiádou v Soči, zatímco snímek Obamy s bílým bišonkem měl být pořízen někdy před deseti lety v Illinois během kampaně před volbami do Senátu.

Vladimir Putin se dal v minulosti fotografovat u tygra, na koni či při rybolovu.

Foto: Profimedia.cz

Putin na koni v roce 2009

Foto: Ria Novosti, Reuters

Ruský prezident s úlovkem

Spojené státy a EU tento týden přijaly nové a tvrdší sankce vůči ruským představitelům, firmám a bankám kvůli krizi na Ukrajině. Rusko nově zakázalo dovoz ovoce z Polska a údajně se chystá omezovat další import z Ukrajiny nebo Řecka, ačkoli tvrdí, že to nemá se sankcemi nic společného.

Související témata

Foto: Kevin Lamarque , Reuters

Prezident USA Barack Obama

Foto: Ria Novosti, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin se vyjadřuje k dění na Ukrajině

Rogozin rovněž figuruje na seznamu osob, na něž se vztahují sankce Evropské unie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám