Hlavní obsah

V ruském Bělgorodu zahřměly dvě exploze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Belgorod

V Bělgorodu na západě Ruska zazněly v noci na pondělí dvě silné exploze, uvedl gubernátor oblasti Vjačeslav Gladkov. Oběti či škody nejsou hlášeny.

Foto: Belpressa, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Před 30 minutami mě probudily dva silné výbuchy. Podle informací krizového štábu nejsou hlášeny žádné škody ani nebyl nikdo zraněn. Na sociálních sítích se už objevily záběry záblesků na obloze,“ napsal Gladkov. Podrobnější informace by měl získat v pondělí ráno.

Bělgorod se nachází nedaleko hranic s Ukrajinou. Na sociálních sítích se objevily záběry a zprávy o ukrajinských dronech nad Bělgorodem a o zásahu protivzdušné obrany, jejichž pravost nebylo možné ověřit.

U Kursku byl zničen most, u Bělgorodu hoří vojenský objekt

Evropa

Zprávy o údajných útocích ukrajinských sil na cíle v Rusku se objevují již několik dní. V neděli v Bělgorodské oblasti hořelo ve vojenském areálu. Poškozeno bylo sedm budov a jeden člověk byl lehce zraněn, informoval Gladkov. Ve stejné oblasti tento týden hořel muniční sklad.

Rusko zničilo střelou Oniks hangár s výzbrojí u Oděsy

Evropa

V sousední Kurské oblasti, která rovněž hraničí s Ukrajinou, se v neděli částečně zhroutil železniční most. Tuto trať hojně používají nákladní vlaky. Podle kurského gubernátora Romana Starovojtova se jednalo o sabotáž.

Rusko minulý měsíc obvinilo Ukrajinu z útoku na sklad paliva v Bělgorodu a ostřelování několika vesnic, které se nacházejí u hranice. Ukrajinští představitelé zodpovědnost za tyto útoky odmítají nebo je nechtějí komentovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám