Hlavní obsah

Ruskou moderátorku zadrželi a zase pustili. Putin je vrah, protestovala předtím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruskou novinářku Marinu Ovsjannikovovou v neděli v Moskvě na několik hodin zadrželi policisté. Stalo se tak poté, co v pátek protestovala před Kremlem s nápisem „Putin je vrah“, důvodem jejího zadržení ale podle samotné novinářky byla absence občanského průkazu, takže se policistům nemohla prokázat.

Foto: Profimedia.cz

Ruská novinářka Marina Ovsjannikovová

Článek

„Jsem doma, všechno je v pořádku. Teď už vím, že si příště nesmím doma zapomenout tašku s občanským průkazem,“ napsala Ovsjannikovová na Facebooku.

Její právník Dmitrij Zachvatov médiím řekl, že byla moderátorka zadržena kvůli podezření, že na sociálních sítích „diskreditovala armádu“.

Ruskou novinářku, která v živém vysílání odsoudila invazi, zaměstnal Die Welt

Evropa

Ovsjannikovová v pátek protestovala před Kremlem. Kolem sebe měla položené tři panenky a v ruce držela nápis, na kterém stálo: „Putin je vrah. Jeho vojáci jsou rašisté (novotvar označující ruského fašistu - pozn. red.). Zemřelo 352 dětí. Kolik jich ještě bude muset zemřít?“

Ovsjannikovová k sobě přitáhla pozornost v březnu, kdy ještě jako zaměstnankyně ruského Prvního kanálu v přímém přenosu protestovala proti válce na Ukrajině. Později za to dostala od soudu pokutu 30 tisíc rublů.

Sedmiletý Maksym šel s maminkou k doktorovi. Ruská raketa je zabila oba

Evropa

Rusko následně opustila a pohybovala se v zahraničí, mimo jiné na Ukrajině. Stala se také korespondentkou německého listu Die Welt. Do Ruska se vrátila až začátkem července, aby urovnala spor o péči o své děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám