Hlavní obsah

Rusko zesílilo ofenzivu v doněckém směru

– Kyjev

Ruská armáda přechází do ofenzívy u města Lysyčansk a Severodoněck, oznámil ukrajinský generální štáb. Využívá k tomu leteckých a dělostřeleckých útoků. Velení ukrajinské armády zároveň tvrdí, že současně na některých částech fronty ukrajinské ozbrojené síly postup okupačních vojsk zastavily.

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinci odstřelili most v Luhanské oblasti, aby zabránili postupu ruských vojskVideo: AP

 
Článek

„Hlavní pozornost ruského nepřítele se soustředila na doněcký směr, kde použil letectvo, dělostřelectvo a minomety,“ uvádí ukrajinský generální štáb.

U města Kurachove v Doněcké oblasti se odehrává masivní dělostřelecké ostřelování. U města Bachmut se urputně bojuje s podporou dělostřelectva a minometů. Podle velení ukrajinské armády je ostřelována civilní infrastruktura poblíž osad Dovhenke, Velyka Komyshuvakha a Dolyna.

Rusové zničili Donbas tak, že připomíná peklo, tvrdí Zelenskyj

Evropa

Útoky pokračují kolem osad Vyskryva, zároveň se ruská armáda snaží zlepšit taktickou pozici svých jednotek u Volodymyrivky a Vasylivky. Ruští vojáci podle velení ukrajinské armády utrpěli ztráty v oblasti osady Alexandropillya.

V oblasti kolem Charkova se ruské síly zaměřují na udržování svých pozic. Snaží se o protiútoky, aby obnovily pozice a provádí letecký průzkum prostřednictvím dronů.

Konflikt na Ukrajině se potáhne, varuje Pentagon

Válka na Ukrajině

Ostřelování pokračuje také v Novopavlovsku a Záporoží, kde se ruské síly zaměřily na infrastrukturu.

„Hrozba raketových a bombových útoků na civilní a vojenskou infrastrukturu z území Běloruské republiky přetrvává,“ dodalo velení ukrajinské armády.

Foto: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám