Hlavní obsah

Rusko vystřelilo na Ukrajinu další hypersonický Kinžal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Rusko vypustilo v sobotu a v neděli na Ukrajinu další střely s plochou dráhou letu Kalibr a hypersonické střely Kinžal. Uvedl to v pondělí mluvčí ministerstva obrany Igor Konašenkov.

BEZ KOMENTÁŘE: Rusko zveřejnilo záběry raketových útoků na Ukrajinu Video: AP

 
Článek

„Z vod Kaspického moře byly vypuštěny střely s plochou dráhou letu Kalibr, které stejně jako hypersonické střely Kinžal vypuštěné ze vzdušného prostoru nad Krymem zničily velký sklad paliva a maziv ukrajinských ozbrojených sil u Kosťantynivky v Mykolajivské oblasti,“ uvedl Konašenkov.

Z tohoto skladu byla dodávána hlavní část zásob paliva pro ukrajinská obrněná vozidla, která bojovala na bitevních polích na jihu Ukrajiny.

„Střely Kalibr vypuštěné z lodí v Černém moři zasáhly opravnu obrněné techniky v Nižynu na severu Ukrajiny,“ dodal.

Aukce Kemelových kreseb pro Ukrajinu

Domácí

Odpalování střel Kalibr z lodí vyvolává otázky, proč jsou používány právě ony, a ne stejné střely vypalované z letadel nebo balistické rakety Iskander vypalované z Běloruska. Podle ukrajinských zdrojů Rusko vyčerpalo většinu zásob Iskanderů.

Vypuštění Kinžalu na sklad paliva je druhým případem vypálení této střely na Ukrajinu. Poprvé byl Kinžal použit k útoku na sklad munice a zbraní v Diljatynu na západě Ukrajiny u rumunských a maďarských hranic.

Konašenkov dále uvedl: „Přesné střely vzduch-země zasáhly výcvikové středisko speciálních sil ukrajinské armády u Ovuče v Žytomyrské oblasti, kde byli zahraniční žoldnéři, kteří přijeli na Ukrajinu.“

Rusko uvedlo, že na Ukrajině použilo hypersonické střely Kinžal

Evropa

„Během noci taktické letectvo zasáhlo 62 vojenských objektů na Ukrajině,“ dodal mluvčí s tím, že mezi nimi byla tři velitelská stanoviště, jedno stanoviště raketometů, dva sklady raket a dělostřelecké výzbroje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám