Hlavní obsah

Rusko uvedlo, že na Ukrajině použilo hypersonické střely Kinžal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská armáda v bojích na Ukrajině použila hypersonické střely Kinžal. Podle agentury TASS to v sobotu oznámilo ruské ministerstvo obrany. Střely podle něj zničily velký podzemní sklad ukrajinských raket a munice v Ivanofrankivské oblasti na jihozápadě země.

Foto: National Guard Of Ukraine, Reuters

Nevybuchlá hypersonická balistická střela krátkého doletu

Článek

Hypersonické zbraně se pohybují nejméně pětkrát rychleji než zvuk a jsou díky rychlosti a manévrovatelnosti obtížně sledovatelné a zachytitelné. Podle vojenských expertů proti nim v současné době neexistuje účinná obrana. V posledních letech tento typ zbraní vyvíjí Rusko, Spojené státy, Čína i některé další země.

Severní Korea ukazuje svaly. Kim osobně dohlížel na test hypersonické střely

Svět

„Systém Kinžal s hypersonickými střelami zničil 18. března velký podzemní sklad raket a letecké munice ukrajinských jednotek v obci Děljatyn v Ivanofrankivské oblasti,“ prohlásil mluvčí ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov.

Ministerstvo také sdělilo, že ruská armáda zlikvidovala rádiové vysílací středisko ukrajinských ozbrojených sil poblíž přístavního města Oděsa.

Ukrajinská vláda se k ruskému tvrzení nevyjádřila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám