Hlavní obsah

Rusko postupuje jižně od Bachmutu, získalo vuhlehirskou elektrárnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruská armáda učinila menší pokroky v jižním směru na Bachmut u vuhlehirské elektrárny. Z ní se patrně po dvou měsících stáhli ukrajinští vojáci, uvedl Institut pro studium války (ISW). Obráncům se naopak podařilo odrazit útoky ve směru na Kramatorsk. Ve městech Luck a Kovel uskutečnily běloruské ozbrojené síly letecké průzkumy bezpilotními letouny, dodal ukrajinský generální štáb.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Ukrajinci pálí z raketometu BM-21 Grad u Bachmutu.

Článek

„Hrozba raketových a leteckých úderů z území Běloruska stále trvá,“ uvedl generální štáb.

ISW upozornil, že na základě získaných fotografií lze uvést, že vagnerovci postoupili směrem na Novoluhanske a získali kontrolu nad vuhlehirskou elektrárnou.

O postup v Novoluhanském se podle ISW snažila ruská vojska přesně měsíc.

Ve směru na Charkov provedla ruská armáda několik útoků na ukrajinské tanky a raketomety. Obce Mospanove a Zalyman čelily náletům. Při útocích ve směru na Slavjansk došlo k ostřelování celkem šesti okresů.

Na Ukrajinu dorazily první gepardy z Německa

Válka na Ukrajině

Na frontě k Doněcku soustředí ruští vojáci své úsilí ke zlepšení taktického postavení a vytvoření podmínek pro ofenzivu na města Siversk a Soledar. Ruské jednotky doplňují zásoby munice a paliva.

Ve směru na Kramatorsk zaznamenala Ukrajina útoky na několik měst. Rusko zahájilo nálety poblíž Spirného a Serebrjanky.

U Spirného ukrajinští vojáci útoky odrazili a u národního parku Svaté hory zatlačili nepřítele zpět.

Reklama

Výběr článků

Načítám