Hlavní obsah

Rusko chce obejít sankce na bankovní karty přes čínskou UnionPay

Novinky,
Moskva

Poté, co se dvě velké společnosti zajišťující platbu kartami Visa a Mastercard stáhly z ruského trhu a neumožní ruským bankám využívat tyto karty pro platby v zahraniční, přišel ruský Národní systém platebních karet s řešením. Platby v zahraničí by měly být nadále možné, ovšem přes čínskou společnost UnionPay, uvedl TASS.

Foto: Mark Lennihan, ČTK/AP

Loga společností MasterCard a Visa

Článek

„U karet mezinárodních platebních systémů Visa a Mastercard vydaných ruskými bankami nebude možné platit za hranicemi ani v zahraničních internetových obchodech. Pro platby v zahraničí mohou klienti používat hotovost, nebo karty Mir v zemích, které je přijímají,“ uvedl ruský Národní systém platebních karet. Tyto karty fungují v Bělorusku, Turecku, Vietnamu nebo Kazachstánu a Kyrgyzstánu. Těchto zemí je však omezený počet.

Visa a Mastercard ukončily působení v Rusku

Evropa

„Kromě toho mohou pro platby za nákupy nebo pro výběr peněz ze zahraničí získat kartu Mir-UnionPay, které je akceptována v Rusku a ve 180 zemích světa,“ dodal úřad.

Zdůraznil, že karty Visa a Mastercard bude možné dále využívat k platbám Rusku, protože jsou vydány ruskými bankami a transakce s nimi se zpracovávají od roku 2015 v Rusku právě v Národním systému platebních karet.

Reklama

Výběr článků

Načítám