Hlavní obsah

Ruská penzistka smažila vajíčka na věčném ohni památníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruští policisté zadrželi penzistku, která si usmažila vajíčka na věčném ohni ve válečném památníku ve městě Puškino u Moskvy. Pětašedesátileté ženě nyní za hanobení obětí druhé světové války hrozí až tříměsíční pobyt za mřížemi, uvedl zpravodajský server Newsru.com.

Foto: Profimedia.cz

Památník, na jehož věčném ohni si penzistka smažila vajíčka.

Článek

Úřady se o věc začaly podle portálu zajímat až poté, co se na sociálních sítích začalo šířit video zachycující ženu, jak smaží vajíčka na věčném ohni v památníku nazvaném Truchlící matka. Po zatčení žena vysvětlila, že potřebovala teplé jídlo a že není zvyklá stravovat se v restauracích. V dětství ji ale naučili, že člověk si má dopřát snídani, oběd a večeři.

Server dodal, že před pár dny ve Volgogradu začaly úřady trestně stíhat za obdobný prohřešek muže, který si v opilosti zapálil cigaretu od věčného ohně na hrobu, ve kterém jsou pochováni vojáci padlí v bojích proti nacistům v jedné z přelomových bitev druhé světové války. Tehdy se ale nynější Volgograd jmenoval Stalingrad.

Ruský maniak brutálně znásilňoval dívky, teď je celebritou. Oběti jsou zděšené

Zahraniční

Puškino leží asi 30 kilometrů od Rudého náměstí v centru Moskvy a 17 kilometrů od okružní dálnice MKAD, vymezující okraje hlavního města. Na podzim 1941 se frontová linie nalézala jen 25 kilometrů od Puškina. Desítky tisíc obyvatel města a jeho okolí byly odvedeny do Rudé armády, další se podíleli na výstavbě polních opevnění, která pomohla ubránit Moskvu před německou ofenzívou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám