Hlavní obsah

Ukrajina opět zasáhla most v okupovaném Chersonu, jezdit se po něm nedá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Ukrajinci pokračují v pravidelném ostřelování strategicky významného Antonivského mostu v okupovaném Chersonu. Úřady v Ruskem kontrolovaném městě tak ve středu most zcela uzavřely, uvedla agentura TASS.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rozbombardovaný Antonivský most v ChersonuVideo: Reuters

 
Článek

„V noci došlo k dalšímu ostřelování raketomety HIMARS na Antonivský most,“ upozornil Rusy dosazený zástupce vedoucího vojensko-civilní správy Chersonské oblasti Kirill Stremousov. „Chci ale mnohé uklidnit. Most stojí,“ napsal na Telegramu.

Video zveřejněné na Telegramu ukrajinským StratKom ZSU ale ukazuje, že škody se zvětšují. Most je podle něj proděravělý a místy je vidět skrz. Střely zasáhly stejnou část vozovky jako při předchozích útocích.

Místy je proděravěná i armatura na horní i spodní části mostovky.

Foto: Reuters

Ukrajinci pokračují v ostřelování Antonivského mostu v Chersonu.

Ukrajinská armáda se snaží most poškodit tak, aby byl neprůjezdný. Už nejméně týden na něj pravidelně útočí dodanými raketomety HIMARS. Antonivský most je strategicky významný, jelikož představuje v podstatě jedinou zásobovací variantu oblasti přes řeku Dněpr.

Ukrajinci našli zranitelnost Rusů. Střelami HIMARS poškodili klíčový most

Evropa

Místní úřady už dříve rozhodly o omezení provozu, když zakázaly přejezd přes most kamionům. Po ostřelování v noci na středu ale most zcela zablokovaly.

Foto: Reuters

Rozbombardovaný Antonivský most v Chersonu

Podle vojensko-civilní správy to ale z vojenského hlediska nehraje žádnou roli, jedná se pouze o komplikaci života civilistů, tvrdí agentura TASS.

Druhou variantou, kterou mohou Rusové využít pro zásobování či přesouvání svých sil na území, které obsadili západně od řeky, je most na přehradě u Nové Kachovky. Ten je ale od Antonivského mostu vzdálen dalších 50 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám