Hlavní obsah

Problém s populační explozí by vyřešila ebola, prohlásil Le Pen

Marseille

Se šokujícími výroky přišel doyen francouzské ultrapravice a europoslanec za Národní frontu Jean-Marie Le Pen. V úterý večer řekl v Marseille, že problém s populační explozí by mohl vyřešit virus eboly.

Foto: Jean-Paul Pelissier, Reuters

Jean-Marie Le Pen

Článek

Le Pen v Marseille promluvil na párty před předvolebním mítinkem o ”populační explozi” ve světě a s ní souvisejícím problémem migrace. ”Monseigneur Ebola by to mohl vyřešit během tří měsíců," sdělil 85letý zakladatel Národní fronty, která má šanci vyhrát volby do Evropského parlamentu s 23 až 25 procenty hlasy.

Příznivcům strany pak řekl, že francouzské populaci hrozí nebezpečí, že bude nahrazena imigranty: „V naší zemi a v Evropě jsme věděli o kataklyzmatickém fenoménu, migrační invazi, ale moji přátelé, dnes vidíme jen začátek. Riziko této mohutné imigrace vede ke skutečnému nahrazení populace, jestli se dost brzo nedostaneme k moci, abychom ukončili politiku dekadence, která trvá po desetiletí.“ Le Pen dodal, že hrozbu umocňuje náboženství, protože mnozí z imigrantů jsou muslimové a islám je „dobyvačný a ještě dobyvačnější, když se cítí silný“.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Marine Le Penová

I jeho dcera, politička Marine Le Penová, varovala před imigrací a sdělila, že politika Národní fronty stojí na dvou pilířích, je protiimigrační a protievropská. Podle ní je Francie lapena dvěma ocelovými čelistmi: „Na jedné straně máme import cizích kultur vlnou cizinců, kteří na rozdíl od těch předchozích chtějí změnit naše zvyky a životy. Na druhé straně to jsou eurokomisaři, kteří tlačí svou bláznivou administraci do každého aspektu našeho života.“

Vláda výroky odsoudila, Le Pen na nich trvá

Mluvčí francouzské vlády Stéphane Le Foll vyjádření nacionalistického politika ve středu odsoudil jako nepřípustné. Tato slova podle něj ukazují, že se Národní fronta nezměnila.

Le Pen byl v minulosti několikrát odsouzen za některé své rasistické, profašistické a antisemitské projevy. Plynové komory například označil za pouhý „detail druhé světové války”.

Jean-Marie Le Pen se ve středu ke svému výroku vrátil, když podle AFP poznamenal, že nevidí, ”jak lze o tomto nějak polemizovat".

„Já říkám, že se Francie musí připravit na šok, na migrační příval způsobený pokračujícím růstem světové populace,” uvedl politik. Poznamenal k tomu, že virus ebola je strašná nemoc. „Stejně jako jaderné nebo vnitřní války je schopen pozměnit tento (demografický) vývoj, který je sám o sobě katastrofický,” dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám