Hlavní obsah

Policie zadržela divačku, která způsobila hromadný pád na Tour de France

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

V sobotní první etapě cyklistické Tour de France sehrála hlavní roli, teď ji francouzská policie zadržela ve městě Landerneau. Řeč je o divačce, která způsobila hromadný pád více než stovky účastníků nejslavnějšího cyklistického závodu.

Foto: AP

Kolize na Tour de France

Článek

Hromadná nehoda se stala přibližně 45 kilometrů před cílem první etapy z Brestu do Landerneau. Fanynka s transparentem vstoupila do vozovky a usmívala se směrem na kameru. Nápis na ceduli hlásal Allez, Opi, Omi (v překladu Pojďte, dědo, babi).

Nejblíže projíždějící cyklista Tony Martin už se ženě neměl kudy vyhnout. Jejich srážka způsobila pád takřka více než sta závodníků, 21 z nich utrpělo zranění. Nejhůře dopadl Jasha Sütterlin, pro kterého vinou těžkých pohmožděnin pravého zápěstí Tour de France 2021 skončila.

Žena způsobila hromadný pád na Tour de France, hledá ji policie

Evropa

Francouzská policie viní zadrženou ženu, která ihned po kolizi z místa utekla, z úmyslného obecného ohrožení a vyzvala svědky, aby jí poskytli informace. Zvýšila také počet četníků, kteří budou během tradičního závodu dohlížet na bezpečnost podél trati.

Ženě prozatím hrozí pokuta ve výši 1500 eur (38 tisíc korun), trest ale může být ještě vyšší. Zejména pokud odstoupivší Němec Sütterlin podá oficiální stížnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám