Hlavní obsah

Žena způsobila hromadný pád na Tour de France, hledá ji policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Fanynku, která se při úvodní etapě cyklistické Tour de France chtěla zviditelnit a způsobila jednu z největších kolizí v historii slavného závodu, hledá policie, uvedl server Daily Mail. Za způsobení nehody, při níž spadlo přes sto závodníků a 21 se jich zranilo, jí hrozí až rok vězení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolize na Tour de FranceVideo: sntv, AP

 
Článek

Ke kolizi mezi fanynkou a cyklistou Tonym Martinem došlo zhruba 45 kilometrů před cílem první etapy z Brestu do Landerneau. Fanynka s transparentem vstoupila do vozovky a usmívala se směrem na kameru. Na ceduli byl nápis Allez Opi, Omi (v překladu Pojďte, dědo, babi).

Cyklista Martin už se fanynce neměl kudy vyhnout. Jejich srážka pak způsobila pád takřka celého pelotonu, 21 závodníků utrpělo zranění. Zřejmě nejhůře dopadl Jasha Sütterlin, pro kterého Tour de France vinou těžkých pohmožděnin pravého zápěstí skončila.

Foto: Anne-christine Poujoulat, Reuters

Švýcarský cyklista Marc Hirschi po srážce na Tour de France

„Všechno se odehrálo strašně rychle. Skoro celý tým najednou ležel na zemi. Většina diváků se chová zodpovědně, tahle bohužel ne,“ vypověděl po závodě Martin.

Fanynka po kolizi okamžitě místo opustila a po příjezdu vyšetřovatelů už se na místě nevyskytovala. „Děláme vše, abychom ji našli. Měla na sobě sluneční brýle, džíny, bíločervený pruhovaný svetr a žlutou bundu,“ uvedli bretaňští policisté.

Divačce hrozí za způsobení hromadné nehody až roční pobyt ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám