Hlavní obsah

Poláci použili proti migrantům na hranicích vodní děla a slzný plyn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minsk

Migranti na běloruské straně hraničního přechodu Bruzhi-Kuźnica v úterý dopoledne zaútočili kamením na polské síly střežící hranici. Poláci proti nim použili vodní dělo a slzný plyn. Informovaly o tom polské ministerstvo obrany a pohraniční stráž, která zveřejnila videozáznam.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Polsko nasadilo na migranty na hranicích s Běloruskem vodní dělaVideo: Reuters

 
Článek

V pondělí na stejném přechodu vzrostlo napětí poté, co se tam na běloruské straně shromáždilo velké množství migrantů. Za doprovodu běloruské policie přešli z dočasného tábora v lese, kde žili týden ve stanech a provizorních přístřešcích při nulové teplotě bez dostatku jídla a vody.

Přehledně: Co se to děje na polsko-běloruské hranici

Evropa

Podle polské policie jim běloruské úřady nalhaly, že přijedou autobusy, které je dopraví do Německa.

Cesta do Německa je volná, kolují fámy mezi migranty na polských hranicích

Evropa

V noci na úterý na přechodu a v jeho okolí panoval klid. Polské ministerstvo obrany nicméně uvedlo, že příslušníci běloruských bezpečnostních sil pod příkrovem tmy stříhali díry v hraničním oplocení, aby jím mohli proniknout migranti. Tvrzení doložilo záznamem, na němž je vidět skrčenou postavu v uniformě stříhající plot s ostnatým drátem.

Bělorusové migrantům prostříhávají hraniční plot, tvrdí Poláci. Ukázali video

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám