Hlavní obsah

Po osmi dnech se dostala skupina turistů ze zajetí jeskyně ve švýcarských Alpách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bern

Osm dnů musela strávit skupina turistů v jeskynním komplexu ve švýcarských Alpách. V pátek se konečně dostali ven. Sedm mužů a jejich průvodce byli v jeskyních uvězněni od soboty kvůli intenzívnímu dešti a nečekanému navýšení vodní hladiny, napsala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Původně se předpokládalo, že záchranáři vyprostí skupinu až o víkendu. Nakonec hladina vody klesla rychleji, než se čekalo. Po lékařské prohlídce se všichni vrátili ke svým rodinám.

Muži mezi 25 a 55 lety se minulou sobotu vydali s profesionálním průvodcem na dvoudenní túru do jednoho z největších jeskynních systémů na světě, který se nachází ve středním Švýcarsku jižně od Curychu. Zpět se ale kvůli nečekanému zvýšení hladiny vody už bezpečně dostat nemohli. [celá zpráva]

Skupinu zásobovali jídlem profesionální speleologové, kteří se za nimi dostávali trasou, jež je pro amatéry příliš náročná a nebezpečná. Uvízlí turisté se na povrch mohli dostat až ve chvíli, kdy klesla hladina vody v jeskyni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám