Hlavní obsah

Pasažér hrozil nad Ruskem odpálením bomby na palubě letadla

MOSKVA
Aktualizováno

Jeden z cestujících na palubě ruského letadla na vnitrostátní lince z Adleru do Moskvy v pátek hrozil odpálením bomby, neodkloní-li pilot stroj do Vídně. Muže ještě ve vzduchu zneškodnili spolucestující. Byl duševně nemocný.

Článek

Letadlo později přistálo na letišti Vnukovo. „V 17:20 (15:20 SELČ) jeden z cestujících s výkřikem Alláhu akbar (Alláh je veliký) oznámil, že letadlo bylo uneseno a požadoval změnu kurzu z Vnukova na Vídeň,“ řekl zdroj agentury Interfax. Výtržník byl podle všeho opilý.

Posádka letadla hned po vzletu vyslala signál o únosu a k letišti Vnukovo vyjely sanitky. Po přistání útočníka zatkla speciální jednotka. Ruská tajná služba již zná jeho totožnost, byl jím Oleg Vasjanovič. „Jde o muže souzeného už v minulosti a duševně nemocného člověka,“ řekl zástupce ruské FSB. Souzen byl pro vraždu a byla mu nařízena ústavní léčba.

Opilec v letadle způsobil minulý týden rozruch také na lince z tureckého letoviska Antalya do Petrohradu. Muž chtěl nad Běloruskem poslat pilotovi vzkaz, ať změní kurz na Štrasburk. Vyhrožoval bombou, ale žádnou u sebe neměl. Poté, co ho zneškodnili spolucestující, byl v Petrohradu zatčen a obviněn z pokusu o únos letadla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám