Hlavní obsah

Oděsu zasáhla ruská střela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oděsa

Jihoukrajinský přístav Oděsa v pondělí večer zasáhla ruská střela, podle oblastního gubernátora Maksima Marčenka si útok vyžádal oběti i škody. Podle prvotních informací zahynul 13letý chlapec, napsala agentura Unian.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ruské síly dříve během dne již potřetí za uplynulý týden ostřelovaly na jihu Ukrajiny strategický most přes ústí řeky Dněstr do Černého moře. Podle webu Ukrajinska pravda o tom informoval mluvčí městské vojenské správy.

„Nepřítel vyslal střelu na jedno ze zařízení infrastruktury v Oděse. Bohužel jsou mrtví a zranění,“ napsal na internetu Marčenko.

Rusko zničilo střelou Oniks hangár s výzbrojí u Oděsy

Evropa

Při večerním útoku byla podle ukrajinského poslance Oleksije Hončarenka zraněna 18letá dívka. Další údaje o obětech a škodách se upřesňují, píše Unian.

„Nepřítel provedl raketový úder na most přes ústí Dněstru,“ napsal dříve na sociální síti Telegram mluvčí oděské vojenské správy Serhij Bratčuk. Doplnil, že informace o útoku se upřesňují.

Šel v Oděse na nákup. Po návratu našel mrtvou manželku, tříměsíční dceru i tchyni

Válka na Ukrajině

Rusové na most útočili již v úterý a ve středu minulý týden. Most v letovisku Zatoka představuje jediné silniční i železniční spojení s rozsáhlou jižní částí Oděské oblasti, uvedla agentura Reuters. Ruská armáda dříve avizovala, že v nynější fázi invaze na Ukrajinu se soustředí na získání kontroly nad východem a jihem země.

Reklama

Výběr článků

Načítám